Begravelsesarrangementer

Mindesammenkomst efter en begravelse eller bisættelse

Efter en begravelse eller bisættelse er det ofte brugt at holde en mindesammenkomst, hvor familie, venner mm. efter et dødsfald, og efterfølgende højtidelighed, kan mødes og mindes afdøde i en uformel sammenhæng. Sådan har det været siden 1870’erne.

Du bestemmer selv, hvor du vil holde mindesamværet. Oplagte lokaler er ofte en restaurant, café, i et forsamlingshus, i et af kirkens lokaler eller et helt andet sted. Typisk varer arrangementet et par timer, og det er kutyme at servere kaffe/te/vand og en bid brød, frokost eller middag.

Rammerne er altså vide, og det er helt op til den enkelte, hvordan man foretrækker det.

Mindesammenkomst efter en begravelse eller bisættelse

Frilandsmuseets Restaurant & Selskabslokaler

Frilandsmuseets Restaurant & Selskabslokaler lægger ofte lokaler til mindesammenkomster.

Efter en begravelse eller bisættelse i Lyngby er det oplagt at besøge de lyse og stemningsfulde lokaler, der danner den perfekte ramme om en sammenkomst, hvor formålet er at mindes og være i sorgen sammen med mennesker, der alle har holdt af afdøde.

Samtidig er der frit udsyn over det smukke Frilandsmuseum med de historiske bygninger og skønne grønne områder.

Det er muligt at afholde både store og små mindesammenkomster hos Frilandsmuseets Restaurant . Ofte kender man først det præcise antal gæster, når man står til begravelsen eller bisættelsen, og det kan være udfordrende i forhold til booking af mindesamvær.

I disse historiske lokaler er det dog muligt at være helt op til 140 deltagende, og alt efter det endelige antal gæster, er det muligt at skalere størrelsen på arrangementet.

Det mindsker stress, hvis der enten kommer mange flere eller markant færre mennesker til højtideligheden, end du havde regnet med.

Menu til mindesammenkomst

Menu til mindesammenkomst
Menu til mindesammenkomst

Det er dig, der bestemmer, hvad du vil servere til mindesamværet – eller til gravøl, som arrangementet også af og til kaldes.

Hos Frilandsmuseets Restaurant og Selskabslokaler er det muligt at bestille alle former for gravøl/begravelsesarrangementer; lige fra det traditionelle kaffebord til sandwiches, tapas eller andet. Det er også muligt at bestille en middag eller buffet. Se mere her

Hos Elholm Begravelse, din bedemand i Lyngby, kan de hjælpe med forslag og idéer til afholdelse af mindesammenkomsten. Det gælder både selve formen på arrangementet samt på placeringen.

De kan også bestille lokaler for dig i forbindelse med en begravelse eller bisættelse i Lyngby, hvis du gerne vil have det. Læs mere her.

Hvorfor holde mindesamvær?

Et mindesamvær er en god måde for de efterladte at nå at hilse på dem, der er mødt op til begravelsen eller bisættelsen.

Ovenikøbet i en afslappet og uformel sammenhæng. Samtidig er det en mulighed for at dele sjove og hyggelige anekdoter om afdøde.

Ofte vil der være fremmødte, man kun sjældent ser, og det kan derfor være hyggeligt at hilse på og se hinanden i øjnene efter det tab, man er fælles om at have lidt.

Det er ikke et krav at afholde et arrangement efter en begravelse eller bisættelse, og nogle vælger slet ikke at gøre det.

Det er helt op til de efterladte. Af og til ses det dog, at afdøde har udtrykt ønske om en mindesammenkomst.

Nogle gange ovenikøbet med ønske om både sted og form på arrangementet. Elholm Begravelse kan hjælpe dig med at planlægge det mindesamvær, du gerne vil holde – læs mere her.

Formel eller uformel mindesammenkomst?

Det afhænger helt af den enkelte, hvordan formen på mindesammenkomsten skal være.

Nogle vil måske gerne sige et par ord om afdøde. Andre vil måske gerne synge en sang eller spille et stykke musik.

Nogle foretrækker måske slet ikke at sige noget. Det er vigtigt at understrege, at der ikke er noget rigtigt eller forkert.

Alle sørger forskelligt, og det kommer til udtryk på forskellig vis.

Hos Elholm begravelse samarbejder de med Lone Wagner fra Aveto, der kan bidrage med en smuk og unik musikoplevelse ved mindesammenkomsten eller ved begravelsen eller bisættelsen i og omkring Lyngby.

Det er med til at skabe en mindeværdig afsked og samtidig gøre den helt personlig. Læs mere her.

Kontakt din lokale bedemand ved dødsfald i og omkring Lyngby

Elholm Begravelse er din lokale bedemand i Lyngby og omegn. Kontakt dem, hvis du har brug for råd og vejledning i forbindelse med begravelse eller bisættelse i Lyngby.

De kan også hjælpe med papirarbejdet i forbindelse med et dødsfald, samt hjælpe dig med at bevare overblikket over alle de praktiske ting , der skal ordnes, når en af vore kære går bort.

Læs mere om Elholm Begravelse her, og kontakt dem her.

Kontakt din lokale bedemand ved dødsfald i og omkring Lyngby
Kontakt din lokale bedemand ved dødsfald i og omkring Lyngby

Kontakt Os

Står du for at skulle planlægge en fest, så gør det nemt for dig selv og lad os gøre den til en særlig begivenhed.

Ring til os nu på 45 85 34 80 eller send os en mail på friland@frilands-restaurant.dk.